Menu

První elektrobusy eCitaro ve Wiesbadenu

Elektrobus na prezentaci veřejnosti a novinářům ve Wiesbadenu. (foto: Daimler Buses)
Elektrobus na prezentaci veřejnosti a novinářům ve Wiesbadenu. (foto: Daimler Buses)
Stáhnout PDF
Nezařazené
21. 11. 2019 16:57
Redakce
1 minuta čtení

Metropole spolkové země Hesensko, Wiesbaden, zařadila do provozu své první tři elektroby. Jedná se o vozy Mercedes-Benz eCitaro, které byly předány místními dopravci ESWE Verkehrsgesellschaft dne 18. 11. 2019. Elektrobusy jsou součástí většího kontraktu, který počítá s dodáním celkem 56 vozidel. 

Elektrobus na prezentaci veřejnosti a novinářům ve Wiesbadenu. (foto: Daimler Buses)

„Každá dodávka našeho plně elektrického eCitara je krokem k udržitelné a bezemisní veřejné dopravy,“ uvedl k nákupu vozů Till Oberwörder, šéf Daimler Buses. Do konce letošního roku má převzít Wiesbaden ještě dalších 7 vozidel. Zbylých 46 kusů město pořídí v příštím roce.

Wiesbaden by se rád stal prvním německým městem s bezemisní městskou dopravou. Ve Wiesbadenu jezdily v minulosti tramvaje (do roku 1955; do roku 1958 existoval ještě meziměstská trať do Mainzu). O návratu tramvají se od počátku 90. let stále živě diskutuje, série projektů skončila ale vždy nakonec v koši. V loňském roce byla některými politiky navrhovaná jako alternativa trolejbusová doprava. Město se ale rozhodlo, že bude dál snít o tramvaji a místní dopravu přenechá elektrobusům. 

Libor Hinčica

Podobné články